Alt var bedre før

Eller var det egentlig det? Før var det helt greit med utedass og parafinlamper på hytta, vi gikk på ski til bekken etter vann i bøtter, og slo lens på hjørnet av uthuset i minus 20 grader med alt som det kan innebære. Det var det vi hadde, og ingen reflekterte så mye over det. Det viktigste var uansett å komme seg til fjells.

av Petter Mellquist, CEO Biovac Environmental Technology AS

Men verden har heldigvis gått videre. For mange er litt av sjarmen ved hyttelivet å kunne leve gammeldags, men for de fleste av oss har ønsket om komfort også inntatt fritidsboligene. I dag er det vanlig med brøytet vintervei til døra, varmekabler, fiber og innlagt vann og avløp. Dette har ført til en betydelig endring i bruken av fritidsboligene i Norge – de er nesten mer å regne som sekundærboliger.

Økt kompetanse og riktige løsninger

Som mangeårig ansatt i Biovac med enkel tilgang til både riktig løsning for ulike forhold og nødvendig kompetanse, har det vært frustrerende å se kommunen være tilbakeholden med sin aksept for oppgradering for vann og avløp for egen hytte. Men også i Kommune-Norge har kompetansen økt og verden har gått framover.

Gleden var stor da jeg selv og min familie fikk godkjent installasjon av vårt eget Biovac-anlegg! Vi har alltid brukt hytta mye, og med denne oppgraderingen ble det enda mer fristende å komme seg på 1.000 m.o.h – uansett vær og temperatur.

Etter utallige døgn i fjellet gjennom mange tiår har man lært seg at vår, sommer, vinter og høst har alle sine utfordringer for bygninger og infrastruktur. Derfor var det viktig for oss å bruke lokale sertifiserte Biovac-partnere for installeringen av vårt eget renseanlegg – de folkene vet hva de driver med. Biovac-partnerne har nødvendig lokalkunnskap, slik at det er enkelt å unngå uheldige og unødvendig kostbare opplevelser. Poenget med et Biovac-anlegg og oppgradering av fasilitetene i fritidsboligen er å ha det like komfortabelt som hjemme, uten å måtte tenke på annet enn å nyte fjellet og stillheten.

Nei – alt var ikke bedre før!

Trenger du renseløsninger for vann og avløp?

Ta kontakt med Biovac, så finner vi en løsning som passer for ditt hus eller din hytte. Ring oss på nummer 63 86 64 60, eller kontakt oss på våre hjemmesider her.

Bestill befaring

  • Dra og slipp filer her, eller
    Max. file size: 15 MB.
    • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.