Avløpsrensing for campingplasser

av Anders Jahr, Prosjektleder

Sommeren er her, og det samme er campingsesongen! Det er i overkant av 1400 campingplasser i Norge, med et formidabelt antall besøkende i løpet av noen få, hektiske sommermåneder. Det kan føre til stor belastning av sanitæranleggene.

Det finnes mange forskjellige faktorer som er avgjørende for opplevelsene av campingferien, og forhåpentligvis sitter de fleste igjen med bare gode minner.

En ting man ikke skal behøve å tenke på eller bekymre seg for er problemer eller svikt i sanitære forhold og hygiene på campingplassen.

Biovac leverer flere produkter og tjenester for avløps- og sanitærforhold. Se disse her.

Potensielle problemer

De fleste som drifter en campingplass tar dette på alvor, og har gode rutiner og effektive løsninger installert. Dessverre kan det likevel oppstå situasjoner og opplevelser man helst skulle vært foruten. Når det er høysesong og mange besøkende på en campingplass blir det stor belastning på sanitæranlegget, og for dem som har egne renseløsninger og ikke profesjonelle avløps- og sanitærforhold kan dette noen ganger by på problemer.

Tette tanker blir fort fulle, og lokale renseanlegg kan få problemer med plutselige og store endringer i belastning. I varme perioder kan bekker og infiltrasjonsgrøfter tørke ut og det kan oppstå sjenerende lukt. Bakterier i badevann kan også forekomme hvis rensing av avløpsvannet ikke fungerer tilfredsstillende.

Biovac leverer solide renseanlegg

Biovac har levert avløpsrenseanlegg siden begynnelsen av 80-tallet, og har frem til i dag levert mer enn 250 større anlegg, samt over 14 000 minirenseanlegg i Norge. Våre renseanlegg opererer med en såkalt SBR-prosess. Dette er en meget solid, kvalitetssikker og robust renseløsning som egner seg godt på steder hvor det er store variasjoner i belastning, for eksempel campingplasser og hyttefelt. Renseløsningene våre kan leveres som nedgravde tanker i bakken, eller innebygget i hus. 

Les mer om våre minirenseanlegg her, eller trykk her for å lese om våre andre produkter. 

Biovac kan hjelpe deg å finne riktig renseanlegg

Har du behov for nytt avløpsrenseanlegg, eller ønsker du råd og veiledning om muligheter for oppgradering av eksisterende anlegg? Ta kontakt med oss her, eller ring oss på nummer 63 86 64 60 for en uforpliktende prat om våre renseløsninger.

Bestill befaring

  • Dra og slipp filer her, eller
    Max. file size: 15 MB.
    • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.