Bærekraftig og kortreist produksjon av minirenseanlegg

Vi er stolte av å kunne si at anleggene våre er norskproduserte. Vi produserer både renseanleggets «hjerne», styreenheten, og selve tanken henholdsvis internt hos Biovac på Frogner, og ute hos hovedleverandørene våre i Vestfold og på Bjørkelangen.

Av Tina Westengen, Procurement & Logistics Coordinator

Dermed kan man være trygg på at produksjonen er kortreist og miljøvennlig, dette er viktig for oss i Biovac. Både vi som ansatte ønsker å være ansatt i en bedrift som tar hensyn til miljøet, og stadig flere kunder blir også bevisste på å velge leverandører som er opptatte av å utføre positive miljøtiltak. Biovac sin kortreiste og bærekraftige produksjonslinje er derfor dobbelt positiv for oss.

Vi jobber stadig med å redusere antall leverandører. Vårt mål er at våre leverandører skal være så nære og lokale som mulig. Dette er både kostnads- og miljøbesparende, og positivt for alle som er involvert.

Les mer om hvor viktig det er å rense kloakk, og hvordan minirenseanlegg er miljøvennlige her.

Driftssikkerhet, stabilitet og lang livstid

Det at Biovac minirenseanlegg er produsert i Norge gjør at det er godt tilpasset klimaet vårt. De er konstruerte for driftssikkerhet og stabilitet, og er bygget for lang livstid.

Og hvorfor har det lang livstid?

Våre dyktige og dedikerte produksjonsmedarbeidere på Frogner produserer og programmerer innholdet i renseanleggets styreskap. Styreskapet består blant annet av en programmerbar logisk styring (PLS), en liten datamaskin som regulerer og automatiserer oppgavene renseanlegget har.

Styreskapet blir kvalitetssikret og testet før det ferdigstilles og sendes avgårde. Dette gjør at det tas eierskap til hvert eneste skap, og vi forsikrer oss om at det fungerer slik det skal og at det tåler belastning over lang tid.

Har du noen gang lurt på hva avløpsvann egentlig er?

Utsendelsen av anlegget

Minirensenanleggene sendes ut fra vår leverandør av glassfibertanker, som er selve hoveddelen av renseanlegget. Derfra sendes det ut til kunder og forhandlere sammen med styreskapet.

Glassfiberet som tanken er laget av er smeltet sammen av et svært fleksibelt og sterkt materiale. Det gjør at vi har et robust og sammensatt produkt som tåler alt av nordisk vær og vind.

Biovac tilbyr en rekke forskjellige renseløsninger – det viktigste er å velge riktig anlegg på rett sted. Lokale forhold og klima gjør at man må velge et renseanlegg som passer til behovene og forholdene. Vi tenker på fremtiden, og vi hjelper deg med å analysere og kartlegge de lokale forholdene hos deg slik at du får riktig anlegg til ditt avløp.

Interessert i å lese mer om våre produkter?

Biovac leverer kortreist og miljøvennlig renseanlegg til ditt avløp

Hvis du behøver renseanlegg som tåler nordisk klima og har lang levetid, leverer Biovac det du trenger. Våre avløpssystemer er av god kvalitet, og utarbeidet etter moderne metoder.

Ta kontakt med oss her, hvis du ønsker en uforpliktende prat om hva vi kan gjøre for deg.