Biovac leverer renseanlegg i Kina

av Kenneth Haugseth, Prosjektleder

Biovac har levert renseanlegg på mange fine og spesielle plasser i Norge, slik som Bessheim, Folgefonna, Juvasshytta og Spiterstulen med flere. Vi har også anlegg i Sverige, Danmark, Kosovo, Grønland, Sibir, Maldivene, Sydpolen og Svalbard.

Et av anleggene som er levert lengst unna er i Anhuiprovinsen i Kina. Dette anlegget er montert i innløpet på et større hovedrenseanlegg i byen Hefei. Hovedrenseanlegget driftes av Biovacs kinesiske eiere «Anhui Gouzhen Environmental Protection & Technology Joint Stock Co Ltd.», heretter forenklet til GZEP. Dette anlegget renser avløpsvann fra over 250.000 personer.

Forskjellig avløpsvann

GZEP har hatt et ønske om å se hvordan norsk teknologi fungerer på kinesisk avløpsvann, og om det er like effektivt som under norske forhold. Avløpsvann er nemlig ikke det samme over hele verden, det er forskjeller og lokale variasjoner. Disse gjør selve avløpsvannet forskjellig, og gjør det nødvendig å tilpasse og behovsprøve løsninger slik at de passer til de geografiske særegenhetene i avløpsvannet. Det er mulig at annerledes kosthold er det som skaper variasjonen. Det er også forskjellige rensekrav i ulike land, og dette gjør at det settes forskjellige krav til renseanlegg basert på plassering geografisk. 

Rensekrav og teknologi

Rensekravene i Kina er strengere enn de er i Norge. Dette gjør at et anlegg som tilfredsstiller norske krav for ca. 70 personer, kun kan brukes til ca. 40 personer i Kina. «Grade A, Level 1» kalles nivået for rensing som må tilfredsstilles i Kina.

Biovac legger mye teknologi, arbeid og ressurser i å lage et renseanlegg med godt arbeidsmiljø, tette tanker og lite lukt i Norge, men det er ikke like store forventninger til renseanlegg i Kina. 

Dette anlegget ligger midt inne i en by med millioner av innbyggere, men likevel er det åpne bassenger og enkle forhold. Den velkjente SBR-prosessen blir benyttet av både Biovac og GZEP. Dette gjør at selv om det er seks store bassenger som er på størrelse med en håndballbane hver, er det minimalt med kloakklukt i området. Den robuste biologien i SBR-prosessen sørger nemlig for at lukten brytes ned relativt fort.

Resultat

Resultatet etter seks måneders testing er at norsk teknologi fra Biovac renser like godt i Kina som i Norge. Dette kan på sikt føre til gode synergier mellom Norge og Kina.

Biovac leverer det rette renseanlegget for deg

Har du behov for nytt avløpsrenseanlegg? Biovac kan tilby tjenester og rådgivning fra fagpersoner med lang erfaring og bred kompetanse. Ta kontakt med oss her, eller ring oss på nummer 63 86 64 60.

Bestill befaring

  • Dra og slipp filer her, eller
    Max. file size: 15 MB.
    • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.