Fra kloakk i kjelleren til mikroorganismer i hagen

På 80- og 90-tallet leverte Biovac lukkede renseprosesser i renseanlegg du kunne plassere i garasjen, på låven eller som oftest – i kjelleren. Løsningen var helt ny, og erstattet blant annet utedoen, direkteutslipp i vann eller dårlig fungerende infiltrasjonsløsninger. 

av Terje Wilhelmsen, COO

Lukkede løsninger har et bedre livsløpsregnskap enn andre avløpsløsninger. Dette er fordi det har vist seg at jorden i hagen ikke likevel kan magisk trylle vekk avløpsvann i tiår etter tiår.

Interessert i eget renseanlegg for hytte eller hus? Se våre produkter her.

De nye renseanleggene fra Biovac ble underlagt regelmessige servicebesøk, og der avvik ble oppdaget kunne et nasjonalt team av sertifiserte spesialister rydde opp ved besøk eller rykke ut på forespørsel.

Avløpsanlegget flyttes ut

Ved årtusenskiftet spratt kvadratmeterprisen i været, og Ola og Kari fikk bedre råd og ville heller ha syrom, furtebod eller overnattingsgjester der renseanlegget var plassert.

Det førte til at Biovac som hoffleverandør av private innendørs avløpsløsninger fortsatte med levering av renseanlegg, på tross av at anleggene flyttet ut og ned mellom rosebed og epletrær.

Ingeniørkunst på sitt ypperste gjorde at Biovac-prosessen kunne både styres og kontrolleres under bakken på tross av vårt nordiske klima. Tilsvarende løsninger fra andre land fungerte nemlig ikke like godt, og Biovac fortsatte som markedsleder – noe vi fremdeles er stolte av å være!

Biovac er blant annet leverandør av avløpsløsninger for turisthytter, hvor det ofte er vanskelige forhold for renseanlegg. Les mer om dette her.

SBR-prosess og mikroorganismer

Alle Biovac-anlegg kjører på den velrennomerte SBR-prosessen som også er spesielt robust overfor varierende belastning – derfor egner anlegget seg også spesielt godt på hytter.

Forenklet forklart er renseanleggene basert på en løsning hvor mikroorganismer renser avløpsvannet på en miljøvennlig måte. I avløpsvannet finnes det nemlig mikroorganismer som ved riktig tilførsel av luft spiser hverandre, og på denne måten etterlater renset avløpsvann. Med en liten mengde ufarlige kjemikalier bindes fosfor til slammet før ferdig renset vann renner ut.

Som eier av et privat renseanlegg er du også eier av din egen unike renseprosess. Den er basert på 40 års erfaring med styring og service, og gir kontroll på renseprosessen. Ikke minst sørger den også for et bedre miljø, og er en bekymringsfri løsning du ikke trenger å bry deg med.

Hva må du som eier egentlig vite om ditt renseanlegg? Trykk her for å lese mer.

Biovac leverer moderne og miljøvennlige avløpsløsninger

Trenger du avløpsrenseanlegg for din bolig? Hos Biovac får du råd og veiledning når du skal velge renseanlegg, og god oppfølging under installasjon og bruk. Nøl ikke med å kontakte oss, se vår kontaktinformasjon her, eller ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema nedenfor.

Bestill befaring

  • Dra og slipp filer her, eller
    Max. file size: 15 MB.
    • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.