Kloakkering av turisthytter

av Eskil Møllegaard, Director Project Department

Turisthytter kan være en utfordring å kloakkere av forskjellige årsaker. Man må ta hensyn til plassering, synlighet, luktproblematikk samt dimensjonering, som sammen utgjør mange variabler. Biovac er en leverandør som kan ta hensyn til alle disse forholdene på en god måte. 

Vi leverer renseløsninger som er nedgravd, og renseløsninger som kan plasseres oppå bakken i de tilfellene der det er vanskelig å grave ned, for eksempel på grunn av permafrost eller fjellgrunn. I tillegg kan alle våre løsninger modulbygges slik at de kan enkelt utvides dersom belegget øker over tid. 

Utstyrer den norske fjellheimen med renseanlegg

Biovac har gjennom mange år kloakkert flere turisthytter i den norske fjellheimen, blant annet Spiterstulen, Juvasshytta og Bessheim.

Juvasshytta har avløpsrenseanlegget plassert oppå bakken i et prosesshus grunnet permafrost. 

Spiterstulen benytter seg av et standard Biovac-anlegg der anlegget er plassert i et anleggsrom. 

Renseanlegget som har blitt installert på Bessheim er fra vår nye serie med store nedgravde avløpsrenseanlegg. 

Helautomatisert og arbeidsbesparende

Dersom en kunde regner med fremtidige utvidelser, vil dette bli tatt hensyn til i prosjekteringen både mekanisk, elektrisk og styringsmessig. 

Turisthytter ønsker som regel lite fokus på sitt renseanlegg, og er mer opptatt av turistbesøk og sine kunder. Det er nettopp derfor det er lurt å velge et Biovac-anlegg som er helautomatisert og krever lite tilsyn. 

Renseprosessen i våre renseanlegg kalles SBR med aktivt slam, og er den mest robuste prosessen man kan bruke ved varierende belastning og der store deler av året er uten tilførsel av kloakk. Et slikt avløpsrenseanlegg kan kunden «glemme» det meste av tiden, og er enkelt å drifte. 

Kontakt oss

Biovac har levert 250 større anlegg i Norge og resten av verden, og har en svært bred erfaring med forskjellige typer kundebehov. Trenger du løsninger for ditt vann og avløp? Ta kontakt med vår prosjektavdeling, så finner vi en god og problemfri løsning for ditt avløp. Ring oss på nummer 63 86 64 60, eller kontakt oss på våre hjemmesider her.

Bestill befaring

  • Dra og slipp filer her, eller
    Max. file size: 15 MB.
    • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.